Line 20: Line 20:
  
 
[http://www20.gencat.cat/portal/site/incasol Institut Català del Sòl]
 
[http://www20.gencat.cat/portal/site/incasol Institut Català del Sòl]
 
<ul></ul>
 
 
<span id='bloc1'></span>
 
<ul><li>4. Noves tecnologies i nous serveis de suport <ul><li>[http://territori.gencat.cat/ca/01_departament/04_actuacions_i_obres/05_actuacions_dr_d_i/04_pla_de_recerca_i_innovacio_2010-2013/eixos_instrumentals/4_noves_tecnologies/4_8/index.html 4.8. Sistemes d'informació per a la gestió]</li>
 
</ul>
 
</li>
 
</ul>
 

Revision as of 15:24, 14 May 2019

Direcció del projecte: Institut Català del Sòl

Període: 01/01/2011 a 31/12/2012

Objectiu: Desenvolupament i implantació d'un sistema d'informació geogràfica (GIS) corporatiu.

Descripció:

Un GIS corporatiu és un sistema per operar, visualitzar i utilitzar la informació de caràcter geogràfic de l'organització. Aplicat al nostre entorn productiu, permet tractar la informació d'acord a la seva naturalesa, la geogràfica.

Com a instrument d'anàlisi i interpretació de la realitat facilita l'optimització dels recursos que comporten el tractament i el control de la informació, la presa de decisions i la planificació de polítiques futures. En un pla menys visible, permet evitar la duplicitat de treballs i fer la detecció automàtica d'errors.

Actualment s'estima que prop del 80% de la informació tractada per institucions, empreses públiques i privades té relació amb el territori. Les decisions vinculades a aquestes dades depenen en gran mesura de la qualitat, l’exactitud i l’actualització d'aquesta informació.

Els sistemes d'informació geogràfica responen a aquestes necessitats: disposar ràpidament d'informació geogràfica per resoldre problemes de planificació i gestió i respondre preguntes de forma immediata amb la finalitat d'obtenir conclusions. Analistes, investigadors, planificadors, directius, etc., han acceptat aquests sistemes com a eines essencials per l'ús efectiu d'aquest tipus d'informació.

La implantació d'un GIS està justificat per beneficis com, per exemple, els següents: Estalvi de temps i costos, accés ràpid i universal a dades, integració, representació contínua del territori, fàcil comprensió geogràfica, eficiència i millora de la comunicació interna i externa. La bona base d'informació que disposa i un personal específicament preparat fa que la seva utilitat quedi especialment manifesta quan el volum i la urgència de dades a tractar és prou elevat perquè no sigui factible realitzar-la de forma manual.

Destaquem

Institut Català del Sòl

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/10
Acceptat a 01/01/10
Presentat el 01/01/10

Volum Institut Català del Sòl (INCASÒL), 2010
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Sistemes d'informació per a la gestió

Puntuació document

0

Visites 69
Recomanacions 0