(Created page with "'''Coordinació de l’activitat:''' Institut Cartogràfic de Catalunya'''Període:''' 2006 - 2009 '''Marc de Programes de recerca innovació:''' CGL ==Objectiu:== Avaluaci...") |
m (Rdi dtes moved page Draft dtes 292347877 to ICC PISAR-Polarimetria-INSAR-00002b) |
(No difference)
|
Latest revision as of 11:15, 27 August 2019
Coordinació de l’activitat: Institut Cartogràfic de CatalunyaPeríode: 2006 - 2009
Marc de Programes de recerca innovació: CGL
Objectiu:
Avaluació de l’ús de nous sensors d’alta resolució de Radar d’obertura sintètica per crear mapes de deformació del terreny de gran precisió. En particular aprofiten les capacitats polarimètriques dels nous sensors orbitals per a l’anàlisi de riscos.
Descripció:
Amb aquest projecte s’avalua la utilització dels nous sensors d'alta resolució de Radar d'obertura sintètica (SAR) per generar mapes de deformació del terreny de gran precisió, aprofitant l'alta resolució espacial i les capacitats polarimètriques dels nous sensors SAR orbitals i la combinació d'aquesta informació amb estudis geològics, hidrogeològics, geofísics i d'estructures que també ajuden a crear escenaris de risc.
El mètode de treball es fonamenta en l’aplicació de les tècniques polarimètriques per millorar els interferogrames, per separar els diferents mecanismes de dispersió del terreny i per combinar els resultats a diferents freqüències i resolucions. Les capacitats polarimètriques i d’alta resolució permeten la generació de dades interferomètriques de més qualitat que combinades amb les ja existents (ERS-1/2 i ENVISAT) donen com a resultat grans sèries temporals, que permeten detectar els moviments del terreny, generalment lents, causats per explotacions mineres, sobreexplotació d’aqüífers, construccions d’infraestructures o processos naturals. En particular, el mètode que combina les dades de multifreqüència i multipolarització permet incrementar el nombre de punts útils per mesurar moviments superficials.
A més, en les zones de baixa coherència, la verificació de les subsidències es fa mitjançant el desplegament de tríedres en alguna de les zones d’estudi. Això permet fer mesures d’alta precisió sobre els punts on es situen els reflectors; mesures que es poden comparar amb la monitorització Differential Radar Interferometry (DInSAR) de la zona.
Referències bibliogràfiques
Blanco, P., Arbiol, R., Palà, V.: ALOS-PALSAR performances on a multiple sensor DInSAR scenario for deformation monitoring. Proceedings of The 2nd Joint PI Symposium of ALOS Data Nodes. Rhodes, 2008
Mora, O., Arbiol, R., Palà, V.: ICC’s project for DInSAR terrain subsidence monitoring of the Catalonian territory. Geoscience and Remote Sensing Symposium IGARSS 2007. IEEE International 2007 pàg. 4953-4956. Barcelona, 2007.
Mora, O., Arbiol, R., Palà, V.: The experience if the Cartographic Institute of Catalonia (ICC) on continuous DInSAR monitoring of large areas. Proceedings “Envisat Symposium 2007”. Montreux, 2007.
Imatge
Tríedre reflector
Combinació de polaritzacions