(Created page with "El juliol de 2010 es va constituir la '''plataforma Live (Logística per a la implementació del vehicle elèctric)''', a fi d’impulsar la implantació del vehicle elèctric...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 741948247 to Martinez 2011o) |
(No difference)
|
Revision as of 10:16, 16 April 2019
El juliol de 2010 es va constituir la plataforma Live (Logística per a la implementació del vehicle elèctric), a fi d’impulsar la implantació del vehicle elèctric a Barcelona i la seva àrea metropolitana. La plataforma, que aglutina diversos ens públics (Ajuntament de Barcelona i Institut Català de l’Energia) i empreses privades (Endesa i Seat), pretén traçar un pla estratègic unificat de suport a la mobilitat elèctrica, al medi ambient i a les indústries associades. A més dels promotors participen a Live un seguit de socis i col·laboradors, com l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE, Ministeri d’Indústria), l’Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil (IDIADA), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona Serveis Municipals (BSM), Túnels i Accessos de Barcelona (Tabasa), Abertis, Nissan, Renault, Toyota, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i d’altres.
Algunes de les línies d’actuació de Live consisteixen a:
Donar suport al desenvolupament i la promoció de projectes de demostració de mobilitat elèctrica (living labs)que afavoreixin els primers desplegaments del vehicle elèctric. En aquest sentit, per exemple, Seat ha cedit a l’Ajuntament i a la Generalitat, per a usos públics i demostratius, cinc vehicles Seat León Twin Drive Ecomotive, híbrids, endollables, amb una autonomia de 50 km en mode elèctric i una velocitat màxima de 190 km/h. L’altre promotor privat de Live, Endesa, va aprofitar la presentació de la plataforma per explicar les característiques tècniques i operatives dels punts de recàrrega que gestiona, com per exemple el del carrer de la Llacuna de Barcelona, exclusiu per a motocicletes elèctriques.
Facilitar les eines i els recursos necessaris per generar una xarxa d’actius econòmics i industrials innovadors que impulsin l’R+D. Donar suport a la creació de consorcis locals, en projectes estatals i europeus, i a la transferència tecnològica i de coneixement en àmbits universitaris i professionals, aprofitant el pes del sector de l’automoció en el global de la indústria barcelonina i afavorint-ne la reconversió al mode elèctric.
Obrir una oficina tècnica (dita Punt Live) per a qüestions relatives a la mobilitat elèctrica i per a la tramitació de la targeta de vehicle elèctric, que permet fer repostatges gratuïts (amb crèdit limitat) als punts públics de la ciutat i que, per als residents a Barcelona, comporta l’exempció del pagament de l’àrea verda. La targeta es pot recarregar al mateix Punt Live, de manera presencial.
Model de targeta d’usuari/ària de vehicle elèctric
- Posar en marxa un web específic, http://www.livebarcelona.cat (vegeu-ne imatge), on es recull tota la informació referent a la mobilitat elèctrica a Barcelona i àrea metropolitana. Conté serveis com el mapa de punts de recàrrega de vehicles, notícies i divulgació dels projectes de demostració que es duguin a terme, informació sobre la tramitació de la targeta de vehicle elèctric, catàleg de vehicles elèctrics al mercat, secció de dubtes, propostes i suggeriments, etc.
Interfície de la pàgina web http://www.livebarcelona.cat
Mapa d’ubicació dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, al web http://www.livebarcelona.cat
- Incrementar els punts de recàrrega de vehicles a la ciutat, tant en xarxes públiques com privades. Ateses les previsions amb què treballen els promotors de la iniciativa, segons les quals cap a 2012 circularan per la ciutat uns dos mil vehicles elèctrics (una sisena part dels quals pertanyents a la flota municipal), hom pretén arribar a disposar de dos-cents cinquanta punts de càrrega el primer semestre de 2011 i de quatre-cents el segon. Actualment, val a dir, n’hi ha prop de cent vint, tant en superfície (en instal·lacions de Tabasa i de BSM, o com a proves pilot d’Endesa, per exemple) com en subsòl (en hotels NH, o a El Corte Inglés de la plaça de Maria Cristina, entre d’altres). Vegeu a continuació el mapa de punts de recàrrega que facilita la pàgina web http://www.livebarcelona.cat.
- Promoure l’organització d’esdeveniments i activitats que impulsin la mobilitat elèctrica a Barcelona. En aquest sentit, s’ha aconseguit per a la ciutat, per a 2013, la 27a edició del World Battery, Hybrid and Fuel Cell Electric Vehicle Symposium and Exhibition, organitzat per la World Electric Vehicle Association (WEVA). És un certamen en què a més dels professionals del sector també hi podrà participar la ciutadania, ja que disposarà d’una part per a exhibicions i proves.
(Font: Ajuntament de Barcelona, http://w3.bcn.es/fitxers/premsa/220710dplivedef.762.pdf; Plataforma Live, http://www.livebarcelona.cat)
Autors
Redactat per: Alfonso Martínez Jaume
-
5. Aspectes socials i culturals
- 5.1. [/ca/detalls/Article/5_1-00002 Dimensió social de la mobilitat]
- 5.4. [/ca/detalls/Article/5_4-00004 Impacte social]
Temàtics
-
5. Mobilitat de passatgers
- 5.1. [/ca/detalls/Article/5_1 Orientació a l’usuari]
- 5.7. [/ca/detalls/Article/5_7 Eficiència energètica]
- 5.8. [/ca/detalls/Article/5_8 Nous vehicles i modes]