(Created page with "'''Direcció del projecte/coordinació de l’activitat:''' Direcció General de Polítiques Ambientals   '''Període:''' 01/01/2015 a 31/12/2015 ==Descripció== Les noves...")
 
 
(No difference)

Latest revision as of 08:15, 16 May 2019

Direcció del projecte/coordinació de l’activitat: Direcció General de Polítiques Ambientals

  Període: 01/01/2015 a 31/12/2015

Descripció

Les noves orientacions en la política de conservació de la biodiversitat posen especial èmfasi en la importància de la valorització de la natura i dels serveis que aquesta ofereix. En aquesta línia, els darrers anys estan prenent força diversos instruments que obren noves vies per a la governança de la conservació més enllà del camí clàssic a través dels espais protegits. D’altra banda, l’estratègia europea de conservació de la biodiversitat 2020 estableix com a objectiu bàsic assolir la no pèrdua neta de biodiversitat. Aquesta estratègia determina que totes les actuacions i polítiques públiques que s’impulsin en territori de la UE han de contemplar aquest principi. Cal contemplar també les aportacions que caldria incorporar com a resultat del darrer Congrés Mundial de Parcs a Sydney (2014) i la seva traducció a escala europea i catalana. El mes de febrer de 2014, el conseller de Territori i Sostenibilitat va comparèixer a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya per presentar la planificació estratègica dels espais naturals protegits en un horitzó dels propers deu anys. Apart de les declaracions de nous espais naturals de protecció especial que hi va formular, el document també contenia un conjunt de mesures transversals sobre la renovació del marc legal, el finançament, la col·laboració publicoprivada, la governança i altres aspectes. En l'apartat relatiu a la governança es proposava la creació d'una agència del Patrimoni Natural de Catalunya, i és en la prospecció sobre aquesta proposta que s'emmarca l'estudi objecte d'aquest contracte.

  Finalitat de l'acció

  1. Analitzar els marcs legals i competencials on s'inscriu la política de patrimoni natural, tant a nivell internacional com europeu.
  2. Identificar models de governança del patrimoni natural i la biodiversitat d'altres països europeus i territoris similars que podrien ser interessants per a Catalunya.
  3. Identificar i descriure enfocaments innovadors i temes rellevants que es plantegen a escala internacional, pel que fa al patrimoni natural i la biodiversitat.
  4. Formular recomanacions generals per a una nova política de patrimoni natural a Catalunya.

    Back to Top

    Informació del document

    Publicat a 01/01/15
    Acceptat a 01/01/15
    Presentat el 01/01/15

    Volum Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, 2015
    llicència: CC BY-NC-SA license

    Descarrega el document

    Per descarregar-te el document original, prem el botó:

    Tradueix el document

    Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

    Categories

    Eixos instrumentals

    Transferència

    Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

    Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

    Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

    Tendències de la biodiversitat a Catalunya

    Localització

    Puntuació document

    0

    Visites 27
    Recomanacions 0