(Created page with "'''Direcció de projecte''': FGC, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya '''Altres participants''': <ul><li>Fundació CTM Centre Tecnològic</li> <li>INGIMEC</li> </...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 634748193 to Nou-article-00996a) |
(No difference)
|
Latest revision as of 09:51, 15 May 2019
Direcció de projecte: FGC, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Altres participants:
- Fundació CTM Centre Tecnològic
- INGIMEC
Període: gener 2014- desembre 2014
Descripció
Desenvolupament de tecnologies d'emissió acústica per detectar i diagnosticar els estats incipients d'esquerdes i fissures en elements crítics de la infraestructura ferroviària, com són els canvis d'agulla.
FGC ha entrat dins el programa RETOS impulsant el projecte PREDIVIA, que permetrà la detecció i el diagnòstic en estats incipients d'esquerdes en els elements crítics de la infraestructura ferroviària, amb la qual cosa serà possible predir la fractura d'algun component un cop es detecti la presència d'una esquerda.
La supervisió contínua de la infraestructura es durà a terme a través de l'anàlisi de senyals d'ultrasons, amb el que facilitarà un augment substancial de la seguretat, així com una reducció dels costos d'operació i manteniment. L'objectiu del projecte és maximitzar la disponibilitat de la infraestructura, augmentant la seva vida útil efectiva i, alhora, minimitzar l'impacte de les operacions de reparació.
Es duran a terme assajos controlats a fi de determinar els patrons acústics, associats a la presència de fissures a l'interior d'elements de la infraestructura. Es treballarà en l'aplicació de models basats en mecànica de la fractura que permetran descriure l'evolució i el creixement de les esquerdes. Amb aquesta informació i les mesures reals en camp, es dissenyarà l'equip sensor i es programaran les funcions de detecció i identificació de fallada i comunicació amb l'usuari (servei de manteniment), per a la localització de l'avaria i la substitució de l'element de la infraestructura abans que es produeixi el seu trencament.
El projecte disposa del suport del programa RETOS i té una subvenció del Ministeri d’Economia i Competitivitat. És una iniciativa d’aquest Ministeri i té com a objectiu impulsar la recerca, el desenvolupament i la innovació orientada als reptes de la societat, en el marc del Pla estatal d’investigació científica, tècnica i d’innovació 2013-2016.
Imatge