(Created page with "'''Servei:''' Direcció General de Polítiques Ambientals '''Període''': 30/05/2014 a 05/12/2014 ==Descripció== Nova metodologia per tal d'avaluar els impactes sobr...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 398718386 to DGPA Avaluacio ambiental urbanaa) |
(No difference)
|
Latest revision as of 07:31, 15 May 2019
Servei: Direcció General de Polítiques Ambientals
Període: 30/05/2014 a 05/12/2014
Descripció
Nova metodologia per tal d'avaluar els impactes sobre el consum, les emissions (CO2 i partícules) i la contaminació acústica de les accions i línies estratègiques dels plans de mobilitat urbana.
Observacions
Estableix una metodologia d'avaluació ambiental consensuada pels principals actors públics que participen en els plans de mobilitat dels àmbits amb més problemàtica ambiental. Concretament, en l'elaboració de la metodologia han participat l'ATM de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Finalitat de l'acció
Establir un procés metodològic conceptual i de càlcul que permeti maximitzar els beneficis ambientals associats als plans de mobilitat urbana, atesa la seva rellevància com a estratègia de reducció del consum energètic, de les emissions (CO2 i partícules) i de la contaminació acústica. Es creu convenient desenvolupar un procés metodològic conceptual i de càlcul que permeti maximitzar els beneficis ambientals associats a aquests plans.
Novetats que aporta l'acció
La nova metodologia permet avaluar ambientalment de manera més efectiva i eficient els plans de mobilitat urbana, especialment en aquells municipis que concentren problemàtiques ambientals més severes en el context català. Per tal de definir l'interval sensibilitat i eficàcia del treball'desenvolupat, aquesta es calibrarà amb el pla de mobilitat urbana de Barcelona.
Fonaments de la novetat
- Facilita la metodologia per a l'establiment de les dades de diagnosi mínimes per a l'elaboració dels plans de mobilitat urbana.
- Concreta els criteris mínims de diagnosi i seguiment de la mobilitat a nivell municipal per a cada un dels modes de transport.
- Estableix un escenari tendencial de la mobilitat, desagregat a nivell municipal, que permet augmentar l'eficiència del desenvolupament dels plans de mobilitat urbana.
- Desenvolupa directrius ambientals transversals per tal d'incrementar l'efectivitat de les estratègies ambientals d'aquests plans.
- Defineix grups de mesures i actuacions amb més incidència ambiental en el context dels plans de mobilitat urbana.
- Desenvolupa una eina de càlcul específica, per avaluar l'efectivitat ambiental de les mesures i actuacions que es desenvolupin a cadascun dels plans de mobilitat urbana.
- Estableix criteris homogenis de priorització de mesures a nivell ambiental.