(Created page with "<ul><li>Paisatge, patrimoni i aigua: la memòria del territori. Barcelona: Observatori del Paisatge, 2016.</li> <li>#bloc2|La reforma urbanística del Besòs= La...")
 
 
(No difference)

Latest revision as of 13:31, 8 May 2019

Paisatge, patrimoni i aigua: la memòria del territori. Barcelona: Observatori del Paisatge, 2016.

“L'aigua ha estat històricament un dels principals elements vertebradors i articuladors del paisatge a les nostres latituds. L'ocupació mil·lenària del territori i el seu afaiçonament per les societats humanes que s'hi han establert s'explica en bona mesura per l'aigua, ja sigui en forma de deus, de fonts, de rius i rieres o d'estanys i estanyols. És per això que, avui, es fa difícil parlar del paisatge sense associar-lo a l'aigua i al patrimoni que ha sorgit al seu voltant. Un patrimoni històric - el vinculat als paisatges de l'aigua - que, a casa nostra, està intrínsecament unit a uns cursos fluvials que estan desenvolupant nous papers i estan prenent nous significats. Aquest llibre proposa reflexionar sobre la qüestió des d'una perspectiva interdisciplinar i internacional”.


paisatge


La reforma urbanística del Besòs= La reforma urbanística del Besòs= The Besòs planning reform. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, DL 2006.

L'actuació que ha culminat el procés de creixement dels darrers 25 anys a Barcelona és el projecte urbanístic vinculat, en part, al Fòrum Universal de les Cultures 2004. Aquest llibre presenta tots els projectes arquitectònics i urbanístics desenvolupats arran de la celebració d'aquest esdeveniment.


La reforma urbanística del Besòs


SÁNCHEZ del POZO, Andrés. El patrimoni sincer: el romànic d'Alt Àneu. Esterri d'Àneu: Consell Cultural de les Valls d'Àneu, 2015.

“El llibre consisteix en l'estudi comparatiu històric, constructiu i evolutiu de tretze esglésies romàniques (tres de les quals desaparegudes) de les valls d'Àneu, totes dins del municipi d'Alt Àneu. Aquestes construccions són l'exemple material de la riquesa arquitectònica que tenim al nord de Catalunya, i que és oblidada en molts casos. Constitueixen, sens dubte, un dels patrimonis més sincers. Aquestes esglésies són: Sant Lliser, Sant Pere i Santa Eulàlia d’Alós d’Isil; la Mare de Déu de les Neus i Sant Serni d’Àrreu; Sant Martí de Borén; Sant Llorenç d’Isavarre; Sant Joan d’Isil; Sant Pere de l’Abadia, la Mare de Déu de Bellero i Sant Just i Sant Pastor de Son; Sant Pere de Sorpe i Sant Andreu de València d’Àneu, construïdes entre el començament del segle XI i finals del segle XII.”.


El patrimoni sincer: el romànic d'Alt Àneu


Generalitat: bot a Telegram

  Cerca d’equipaments

http://web.telegram.org

http://telegram.me/Generalitat_Bot

La Generalitat ha posat en marxa @Generalitat_Bot, el seu bot (abreviatura de robot en anglès) a Telegram, que mostra a la ciutadania informació sobre equipaments a través dels telèfons intel·ligents.

El robot geolocalitza comissaries de policia, farmàcies i, en el cas dels centres sanitaris, hospitals, centres d’atenció primària i els altres centres d’atenció primària fora de l’horari habitual, busca els serveis mitjançant un automatisme de consulta a la base de dades d’equipaments oficials de la Generalitat de Catalunya.

L’aplicació anirà ampliant funcionalitats i oferirà més serveis a la ciutadania. Per exemple, properament incorporarà la predicció del temps per comarques.

 

Generalitat: bot a Telegram


MODIG, Niklas. This is Lean: resolving the efficiency paradox. Stockholm: Rheologica Publishing, 2015.

Lean és la filosofia de gestió més estesa del nostre temps i actualment està present en totes les indústries, però el concepte segueix sent vagament definit i àmpliament incomprès. La resolució de la paradoxa de l'eficiència es va posar en marxa l'octubre de 2011 i s’han venut més de 180.000 còpies. Mitjançant l'ús d'un llenguatge clar, concís i exemples interessants, el llibre presenta un aprofundiment més gran de l'essència de Lean i ha revolucionat des dels més alts executius i empleats sobre la comprensió del que en realitat és actualment el mètode Lean.


Lean


MARTÍNEZ MARÍN, Jesús. Nuevos modelos de formación para empleados públicos: guía para la transformación. Barcelona: UOC, 2016.

Actualment la forma d'entendre el coneixement i l'aprenentatge ha canviat, però la formació no ho ha fet amb la mateixa intensitat. Les persones ara són més autònomes, reivindiquen aprenentatges actius i ofereixen el seu coneixement com a gran actiu per a l'Administració pública. Aquesta guia assenyala la urgència de transformar les metodologies tradicionals i, per això, presenta directrius i experiències que poden ser útils tant a responsables de formació i formadors, com a les persones interessades en l'aprenentatge. Al llarg de l'obra s'analitzen els tres mètodes més usuals de formació: el tradicional, el de competències i, el més nou, basat en l'aprenentatge social i col·laboratiu. A continuació, s’exposa un model de síntesi que integra els principals elements de les propostes anteriors, així com una proposta d'aplicació del nou model. Es desenvolupa, així mateix, la relació entre formació i gestió del coneixement i l'articulació d'arquitectures participatives. En el capítol final es presenten pautes específiques sobre lideratge, innovació i gestió per conduir la transformació de la formació a l'entorn de l'Administració pública.


Nuevos modelos de formación para empleados públicos


Identificació per fer tràmits en línia amb l'Administració

https://idcatmobil.seu.cat/

Alternativa als certificats digitals, que no necessita instal·lar cap programari ni recordar cap contrasenya. A més, no caduca en el temps i permet identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador

Es basa en la utilització de contrasenyes d’un sol ús que s’envien al telèfon mòbil de l’usuari en el moment de fer el tràmit

Us podeu donar d’alta en menys d’un minut a través del web o presencialment a les oficines d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, les oficines de gestió empresarial i les entitats de registre idCAT

En l’alta al web, la ciutadania només ha d’informar de la seva data de naixement, del número de DNI i del codi de de barres de la targeta sanitària del CatSalut. Les dades són comprovades a l’instant en un procés d’identificació. A continuació, cal registrar el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

 

Identificació per fer tràmits en línia amb l'Administració
Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/11/16
Acceptat a 01/11/16
Presentat el 01/11/16

Volum Lectures recomanades, 2016
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Localització

Puntuació document

0

Visites 24
Recomanacions 0