(Created page with "El Departament de Territori i Sostenibilitat, a partir del resultat del treball en el projecte MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Efficiency Improvement), par...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 682810736 to Perez 2014b) |
(No difference)
|
Latest revision as of 07:59, 18 April 2019
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a partir del resultat del treball en el projecte MARIE (Mediterranean Building Rethinking for Energy Efficiency Improvement), participa en el projecte URBAN EMPATHY (Capitalizing for Urban Sustainability), liderat per l’Ajuntament de Màlaga i cofinançat en un 75% pel FEDER a través del Programa MED. El projecte, amb un pressupost de 1.225.000 euros, s’inicià l’1 de maig de 2013 i té previst la seva finalització el 31 d’octubre de 2014. Compta amb la participació de 13 socis representants de ciutats, regions i institucions públiques d’Espanya, França, Itàlia, Gràcia, Eslovènia, Alemanya i Bòsnia-Hercegovina.
- URBAN EMPATHY projecte de capitalització de la Plataforma CAT-MED
- Redactat de la notícia i més informació
URBAN EMPATHY projecte de capitalització de la Plataforma CAT-MED
URBAN EMPATHY és un projecte de capitalització que situa la Plataforma CAT-MED com a centre mediterrani de coneixement, intercanvi d’experiències i casos d’èxit en l’àmbit dels Models Urbans Sostenibles. Consisteix en consolidar una estructura permanent que sigui un punt de trobada de projectes, responsables tècnics i polítics, així com altres parts interessades, amb la finalitat d’avaluar i compartir els resultats a nivell urbà, que millorin l’eficiència de les polítiques urbanes sostenibles en la Mediterrània.
Els objectius específics dels projecte es poden resumir en:
- Capitalitzar el projecte a llarg termini, gràcies a la participació directa dels responsables de la presa de decisions i actors claus, tot facilitant la integració dels resultats en les polítiques urbanes sostenibles.
- Desenvolupar un conjunt de propostes adaptades a la Cooperació Transnacional Mediterrània.
- Enfortir, ampliar i institucionalitzar la Plataforma CAD-MED i el Clúster per a Models Urbans Sostenibles, construint un espai obert a diferents nivells de capitalització, amb la voluntat de crear sinèrgies entre projectes i socis i donar difusió dels resultats cap el desenvolupament de Models Urbans Sostenibles.
Un dels objectius principals del projecte URBAN EMPATHY és transformar els resultats existents dels projectes MED seleccionats i dels principals programes europeus en polítiques efectives i accions relacionades amb els Models Urbans Sostenibles.
Els socis dels sis països de la Mediterrània han realitzat entrevistes amb els responsables influents en la presa de decisions per a recollir les seves reaccions en relació a problemes estratègics i els principals obstacles amb que poden trobar-se, així com les expectatives respecte a aquestes polítiques, en relació a les eines, el finançament o qualsevol altre aspecte que els pugui ajudar a millorar la implementació de les polítiques urbanes sostenibles.
En el procés de Diàleg Estructurat, el resultat final d’aquestes entrevistes serà l’elaboració de l’eina “SUMO” (Model Urbà Sostenible). Aquesta eina aportarà solucions per implementar les polítiques i mitigar els problemes relacionats pels responsables de la presa de decisions i serà presentada en un seminari el dia 27 de juny d'aquest any, al Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest seminari participaran els responsables de la presa de decisions, tant representants polítics com tècnics d’àmbit estatal, regional i local, on compartiran els diferents enfocaments innovadors i les eines disponibles per ajudar a implementar els Models Urbans Sostenibles en la Mediterrània.
El projecte també preveu donar continuïtat en el futur amb la realització de seminaris d’alt nivell, com una activitat anual de la plataforma CAD-MED, aportant solucions a través dels resultats exitosos obtinguts i disponibles en l’eina “SUMO”, per a la presa de decisions.
Grup de treball
Redactat de la notícia i més informació
Redactat per: esther llorens Argeme Pérez
per saber-ne més: Esther Llorens