Line 5: Line 5:
  
 
El quadre sintètic de la situació de cada mesura a febrer del 2022 és el que apareix a la figura següent.
 
El quadre sintètic de la situació de cada mesura a febrer del 2022 és el que apareix a la figura següent.
 +
[[File:MesuresEstrategiaLogistica.png|alt=MesuresEstrategiaLogistica|thumb]]
  
  

Revision as of 09:33, 9 March 2022

Obres impulsades

Durant el primer any des de l’aprovació de l’Estratègia, que coordina CIMALSA, s’han iniciat 31 de les 60 mesures previstes. De les que estan en curs en destaquem: Homogeneïtzació de la DUM, la campanya de promoció de la digitalització, la reconversió a sol industrial, pàrquings segurs, plataformes digitals, accessos terrestres ports, promoció autopistes ferroviàries, hub agroalimentari a Lleida, la descarbonització de la flota i l'anàlisi de la DUM ferroviària.

El quadre sintètic de la situació de cada mesura a febrer del 2022 és el que apareix a la figura següent.

MesuresEstrategiaLogistica


El document, aprovat pel Govern el 9 de febrer de 2021, té com a principal objectiu enfortir el sistema logístic per contribuir a la internacionalització de l’economia catalana i configurar un sector més eficient, multimodal, digitalitzat i compromès amb el territori i la societat a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a la seva elaboració i desenvolupament s’ha creat un model de governança, en el qual el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, d’una banda, i el Departament d’Empresa i Treball, de l’altra, ocupen respectivament la presidència i vicepresidència i CIMALSA coordina l’Oficina Tècnica. S’ha comptat amb la participació de més de 200 persones i institucions i s’han constituït 5 grups de treball encarregats de vetllar pel compliment dels 19 projectes i les 60 mesures definits.

Draft Torre 290585987-image1.png


En el context de l’Estratègia s’emmarquen actuacions de referència per a la logística catalana, essent l’eix central el desenvolupament del Corredor Mediterrani i els seus ramals. El text se centra en àmbits com l’impuls a la coordinació públic-privada, la potenciació de la imatge del sector i la seva promoció exterior, el reforç de la formació i l’ocupació de qualitat, el desenvolupament d’alternatives de sòl logístic o la consolidació de corredors logístics clau. El document fa èmfasi en la millora de la funcionalitat de la xarxa d’infraestructures, la promoció de la intermodalitat i el suport a l’activitat de distribució urbana i rural de mercaderies (DUM i DRM) amb la voluntat, en definitiva, de col·laborar amb una logística que aposta per la seva descarbonització, per la digitalització i per promoure l’equilibri territorial del país.

Les actuacions que contempla són imprescindibles per a l’impuls d’un sector generador de riquesa i d’ocupació que representa el 14,4% del PIB català i suposa la creació i manteniment de més de 160.000 llocs de treball de qualitat directes.

El document té la finalitat d’impulsar un sector més eficient, multimodal, digitalitzat i compromès amb el territori i la societat

Back to Top

Informació del document

Publicat a 02/03/22
Presentat el 02/03/22

Volum Notícies, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0