(Created page with "'''Coordinació de l’activitat:''' Observatories and Research Facilities for European Seismology (ORFEUS) '''Altres participants:''' 25 centres de recerca europeus, entre e...")
 
 
(One intermediate revision by one other user not shown)
Line 3: Line 3:
 
'''Altres participants:''' 25 centres de recerca europeus, entre ells l’Institut Geològic de Catalunya (IGC)
 
'''Altres participants:''' 25 centres de recerca europeus, entre ells l’Institut Geològic de Catalunya (IGC)
  
 
 
 
'''Marc de programes de recerca innovació:''' 6è Programa marc de la Comissió Europea
 
'''Marc de programes de recerca innovació:''' 6è Programa marc de la Comissió Europea
  
Line 51: Line 50:
 
</ul>
 
</ul>
  
<ul><li>[[#bloc1|Imatge]]</li>
 
</ul>
 
 
<span id='bloc1'></span>
 
  
 
==Imatge==
 
==Imatge==

Latest revision as of 11:30, 13 May 2021

Coordinació de l’activitat: Observatories and Research Facilities for European Seismology (ORFEUS)

Altres participants: 25 centres de recerca europeus, entre ells l’Institut Geològic de Catalunya (IGC)

Marc de programes de recerca innovació: 6è Programa marc de la Comissió Europea

Període: 2006-2010

Objectiu:

Combinar les activitats en xarxes, accés transnacional i activitats conjuntes de recerca per promoure l’accés millorat a bases de dades distribuïdes, protocols comuns, processos estandarditzats i estratègies per a l’arxiu i la distribució de dades sismològiques a llarg termini.

Descripció:

NERIES (Network of Research Infrastructures for European Seismology) és un consorci de 25 universitats i centres de recerca que comparteixen l'experiència i les infraestructures en el camp de la sismologia.

El projecte NERIES respon a les necessitats de la comunitat de recerca i monitoratge de la sismicitat així com a la societat en general. Els terratrèmols queden registrats en la regió Europea-Mediterrània mitjançant uns 100 sistemes de monitoratge i observatoris sísmics en 46 països. NERIES vol establir enllaços entre aquestes infraestructures sísmiques creant una ciberestructura Paneuropea integrada i sostenible, la qual servirà per a les necessitats presents i futures de la comunitat científica i la societat.

NERIES combina les activitats en xarxes, accés transnacional i activitats conjuntes de recerca per promoure l’accés millorat a bases de dades distribuïdes, protocols comuns, processos estandarditzats i estratègies per a l’arxiu i distribució de dades sismològiques a llarg termini; desenvolupa una nova generació d’eines d’avaluació de risc i vulnerabilitat dissenyades per a millorar el monitoratge i el coneixement dels processos sísmics; inverteix en la construcció de capacitats i la transferència de tecnologia per assegurar l’accés a noves tecnologies per a infraestructures i per a l’amplia comunitat científica en la regió Euromed; promou projectes conjunts de recerca claus amb l’objectiu de millorar els serveis proveïts per les infraestructures existents i l’ús de dades sísmiques per a la recerca científica; promou la capacitat de la comunitat científica per a investigar processos sísmics així com l’estructura i dinàmica de la Terra, utilitzar la tecnologia e-Científica per a facilitar el coneixement al públic de les institucions científiques i educatives; donar accés a infraestructures sísmiques europees especialitzades i úniques: enfortir el rol de la sismologia europea en el monitoratge sísmic i la mitigació de riscos global.

Beneficiaris:

  • Protecció civil
  • Organismes que treballen en l’estudi i la prevenció dels riscos sísmics

 

Productes derivats:

S’ha desenvolupat un sistema de detecció automàtica de terratrèmols capaç d’estimar els possibles danys i enviar-ne un informe per correu electrònic, SMS i fax pocs minuts després de la detecció del terratrèmol.

Projectes relacionats:

  • Xarxa d'accelerògrafs
  • Risc sísmic i moviment del sòl
  • Sismicitat històrica
  • Banc de dades de sismicitat

 

Referències bibliogràfiques:

  • Roca, A. and NA5 working group: Improving accelerometric data access. 31st General Assembly European Seismological Commission, 7 – 12 September, 2008, Hersonissos, Crete.
  • Susagna, T., Goula, X., Marsal, A. and Auledas, D.: Implementation of accelerometric parameters computation. 31 st General Assembly European Seismological Commission, 7 – 12 September, 2008, Hersonissos, Crete.
  • A. Roca, A. Marsal, T. Susagna, X. Goula and C. Sousa Oliveira: Implementation of accelerometric parameters computation and exchange: PART 1-Computation software. 2008. Report D4. http://www.neries-eu.org/
  • A. Roca, M. Tapia, T. Susagna, X. Goula: Specifications for PSA and PSV Definition and computation of parametric data. 2007. Report D2. http://www.neries-eu.org/
  • Goula, X.; T. Susagna; D. Auledas; C.S. Oliveira; C. Papaioannou; P. Gueguen; J. Clinton, C. Zulficar, S. Godey: Analysis of engineering parameters homogeneously computed from European accelerograms International Conference: Provence 2009. Aix-en- Provence, Juliol, 2009
  • Batlló, J.; Martínez-Solares, J. M.; Cruz, J: NERIES NA4 Works in the Iberian Peninsula (Poster). 2008.
  • Batlló. J.; Stich, D.; Palombo, B.; Macià, R. and Morales, J.: The 1951 Mw 5.2 and 5.3 Jaén, Southern Spain, Earthquake Doublet Revisited, Bulletin of the Seismological Society of America, vol. 98, núm. 3, 1.535-1.545, 2008, doi: 10.1785/0120070038.


Imatge

NERIES. Xarxa d’infraestructures de recerca per a la sismicitat europea


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/08
Acceptat a 01/01/08
Presentat el 01/01/08

Volum Institut Geològic de Catalunya, 2008
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Previsió

Sistemes avançats de previsió

Vulnerabilitat territorial

Observació territorial, ambiental i climatològica

Generació de geoinformació de referència

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Eixos complementaris

Observació de la innovació en altres organitzacions

Puntuació document

0

Visites 81
Recomanacions 0