(Created page with "<ul><li>Transformació</li> <li>PTV Visum</li> <li>PTV Vissim</li> <li>Autor</li> </ul> <span id='bloc1'></span> ==Transformació...") |
m (Rdi dtes moved page Draft dtes 967472672 to Gonzalez 2019a) |
(No difference)
|
Latest revision as of 14:50, 29 August 2019
Contents
Transformació
Incorporació de noves eines les quals permeten realitzar simulacions de trànsit amb mitjans propis de la DGIM, estudiar diferents alternatives d’infraestructures de manera ràpida i eficient. També és possible la creació de representacions gràfiques i animacions en 3D per presentar propostes d’infraestructures. Incorpora la flexibilitat per tenir més dades i coneixement i prendre decisions.
PTV Visum
Macrosimulador de trànsit amb el qual s’ha modelitzat l’estat del trànsit a la xarxa viària catalana en hora punta matí utilitzant el graf d’infraestructures i les matrius de mobilitat SIMCAT.
A banda de les qualitats ja descrites, hi ha algunes diferències entre la situació anterior i l’actual. Així doncs, el temps d’assignació passa de 3 dies a 5 minuts, les assignacions passen de segments de demanda a segments de demanda agregats i els càlculs, que abans eren lents, ara passen a ser immediats. Actualment es disposa del model de vehicle privat i s'està treballant en el model de transport públic.
Model SIMCAT sobre Geomedia (2003)
Model SIMCAT sobre Geomedia (2003)
PTV Vissim
Microsimulador de trànsit, que permet simular el comportament de vehicle privat, transport públic i vianants sobre el model d’una infraestructura.
Permet representar en un mateix model a totes les persones usuàries de la via pública i estudiar les seves interaccions: cotxes, vehicles pesants, qualsevol tipus de transport públic i vianants.
També permet integrar els sistemes de control semafòric i gestió del trànsit en el mateix model i realitzar models d’evacuació d’estacions.
Les novetats principals són la possibilitat de realitzar diferents assignacions amb temps raonables d’espera la qual cosa facilita a la DGIM poder elaborar estudis relativament ràpids i adaptats a les necessitats de cada moment.
En aquest cas abans es treballava, un cop les dades s’extreien, amb càlculs teòrics mitjançant eines com ara l’Excel, tenint en compte diferents mètodes com ara: la capacitat de rotondes (mètode suïs), Highway Capacity Manual (nivell de servei, trenats), càlcul de temps d’evacuació en estacions, etc. Per altra banda, la majoria de feines les duien a terme personal consultor, cosa que feia perdre capacitat de control sobre els resultats.
Visualització 2D
Model Vissim viari
Model Vissim d’intercanvi modal
Autor
Redactat de la noticia: Gabriel González Miret
Per saber-ne més: Gabriel González Miret