(Created page with "'''Servei''': Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya '''Període''': 01/01/2014 a 31/03/2017 ==Descripció== El projecte té l'objectiu de desenvolupar, im...") |
m (Rdi dtes moved page Draft dtes 935703562 to ICGC Wi-GIM-00001b) |
(No difference)
|
Revision as of 15:36, 27 August 2019
Servei: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Període: 01/01/2014 a 31/03/2017
Descripció
El projecte té l'objectiu de desenvolupar, implementar i provar una innovadora xarxa de sensors sense fils (WSN) per al seguiment superficial 3D de les deformacions del sòl, com esllavissades i enfonsaments. Es proposa construir i demostrar la viabilitat d'un sistema de baix cost (sistema Wi-GIM), que permet una monitorització remota precisa de les deformacions. Es basa en dos tipus de dispositius sense fil: els nodes sensors (SN) i les estacions base (BS). El moviment de la superfície es detecta mitjançant l'adquisició de la posició (x, z) de cada un dels nodes sensors organitzada en una WS. La posició està determinada per la integració innovadora de tecnologia gran ample de banda (LB), capaç de detectar les coordenades 3D del sensor amb un error submètric, amb el radar d'ona contínua (CWR), que permet disminuir l'error per sota d’un centímetre.
Observacions
Projecte cofinançat pel programa LIFE.
Finalitat de l'acció
- Aplicar i demostrar tecnologies innovadores, mètodes i instruments d'esllavissades i monitoratge de subsidència, en línia amb el concepte i els objectius de la Directiva marc sobre el sòl de la UE (COM/2006/231)
- Difondre els avenços i resultats del projecte tant a la comunitat científica i la població en risc.
Novetats que aporta l'acció
Desenvolupament d'una xarxa de sensors sense fils per substituir els sistemes clàssics de mesura i monitoratge dels moviments del sòl.
Fonaments de la novetat
Els sensors sense fils no han estat validats com a eines útils per al seguiment constant dels moviments del sòl com són les esllavissades i la subsidència.
Imatge
Imatge de les mesures de subsidència mesurades i monitoritzades en el municipi de Sallent en el marc del projecte WI-GIM.