(Created page with "'''Coordinació de l’activitat:''' Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)   '''Objectiu:''' facilitar la determinació de coordenades a Catalunya. Aquest Servei difon da...")
 
m (Rdi dtes moved page Draft dtes 301039106 to ICC-Geodesiac)
(No difference)

Revision as of 13:23, 27 August 2019

Coordinació de l’activitat: Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

  Objectiu: facilitar la determinació de coordenades a Catalunya. Aquest Servei difon dades i correccions de posicionament GPS obtingudes a partir de les estacions de referència. Es compon d’un conjunt de xarxes geodèsiques clàssiques, estacions permanents GNSS, dades, documentació, procediments, comunicacions, programari, maquinari i suport geodèsic. Inclou el servei RASNET (posicionament RASANT utilitzant CATNET) amb precisió de 0,3 a 1 m, i el servei CATPOS (posicionament utilitzant CATNET) amb precisió de 0,02 a 0,2 m.

 

Descripció:

L’SPGIC és un servei que integra diferents tipus de dades. El terme integrat vol remarcar que es tracta d’un sistema tridimensional, que parteix del coneixement acurat del geoide i de les observacions GNSS, que són tridimensionals, és a dir, integra els sistemes de referència horitzontal i vertical. D’aquest servei públic se’n beneficia la comunitat geodèsica i topogràfica, i també les persones usuàries de sistemes de localització personal basats en GPS (LBS).

L’SPGIC a finals de 2009 estava integrat per:

  1. Els 3.920 vèrtexs de la Xarxa Utilitària de Catalunya, amb 2-3 cm de precisió
  2. Les 15 estacions permanents de GPS de la xarxa CATNET.
  3. Elements de suport geodèsic. A través d’Internet (http://www.icc.cat) es poden obtenir paràmetres, mètodes i dades necessàries per a un posicionament acurat sobre Catalunya. a. Geoide. La combinació d’un geoide local d’alta precisió (0,1 ppm) i GPS fa innecessari l’ús de tècniques d’anivellació llevat pel que fa a projectes especials o per a tasques de control de les agències geodèsiques oficials. b. Paràmetres de transformació de dàtum entre l’antic sistema oficial ED50 i el sistema oficial ETRS89. c. Calculadores geodèsiques. d. Fixes del senyals geodèsics.

Una de les novetats més important ha estat l’estudi i el desenvolupament de les eines per facilitar el canvi entre els sistemes de referència ED50 i ETRS89.

  Publicacions: Grau, J.; Bosch, E.: Canvi de sistema de referència ED50 a ETRS89. Revista Catalana de Geografia, IV època, volum XIV, núm. 36.

Parareda, C.; Soro, M.; Bosch, R.: Tèrmens, A.: Un año de experiencias con el servicio RTKAT. 7a Setmana Geomàtica de Barcelona. Barcelona 2007.

Cano, M.A.; Talaya, J.; Tèrmens, A.; Quirós, R.; Sánchez Sobrino, J.A.: Ajuste de la Red Geodésica de Orden inferior (ROI) de Catalunya en ETRS89. V Asamblea Hispano-Portuguesa de Geodesia y Geofísica. Sevilla. 2006

Imatge 1

Mapa de les xarxes XU, XdA i CATNET


Imatge 2

Comparativa de desplaçaments del full 362 / 35-14 del MTN50

Comparativa de desplaçaments del full 362 / 35-14 del MTN50


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/09
Acceptat a 01/01/09
Presentat el 01/01/09

Volum Institut Cartogràfic de Catalunya, 2009
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Observació territorial, ambiental i climatològica

Generació de geoinformació de referència

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Puntuació document

0

Visites 27
Recomanacions 0